Kalle Urheim

Artisten Kalle Urheim fra Hamarøy er hyllet, i både norsk og samisk presse og såvel som blant publikum, etter releasen av debutalbum «Ruodjo/ Sacred breath from the Tundra» høsten 2016.

Han slipper nå sin nye EP «Luksa / Eastbound», som er produsert av den smått legendariske Svein Schultz (musiker og produsent for bl a Mari Boine og Marie Vangen).  

I sitt musikalske univers leker han med rock, pop, EDM og joik: Kjærlig urfolksmusikk inspirert av lulesamiske sang- og joiketradsjoner.  

Urheim er foredragsholder, komponist, låtskriver og joiker, med djupe røtter i Tysfjord. Han har studert sang ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Under Samisk Grand Prix i 2015 og 2019, live på NRK, ble han folkets favoritt med sine bidrag. Sist med låta/joiken «Don besset jodášit /Journeying». Den ble en singel som ble sluppet i mai i fjor og er første låt i hans nye prosjekt. Han var også idéskaperen bak og prosjektlederen for #Mihá – Stolthetskonserten på NRK, en av Sápmis største konserter noensinne, på Hamarøy 3. mars 2018. Med bl a Kim Lie, Mari Boine, Sofia Jannok og Frode Fjellheim i spissen for alle de største stjernene i nord. 

Han har de siste åra spilt på ulike scener som under festivalene Markomeannu og Hamsundagene, påskefestivalene i Kautokeino og Karasjok, samt i Trondheim, Jokkmokk, Riksscenen og Den Norske Opera i Oslo.